יום חמישי, 15 ביוני 2017

סניור רומאו- יום רביעי ברומא


הידע של סניור רומאו עצום ומרשים כמו מבניה של רומא עצמה, אנציקלופדיה שלמה של המטבח הרומאי דחוסה לה בתוך ראשו של איש מרתק אחד.
למשפחה מסעדה spirito di vino (רוח היין) היושבת בתוך מבנה משומר הייטב ששימש בעבר בית כנסת, מרתף גדול קריר וחשוך אבן על אבן מדוייקים להפליא, בירידה לתוכו עוברים במנהרת הזמן 200 שנה עוד לפני בניית הקוליסאום, אפוף מיסתורין וקסם. ניתן למצוא בו מאות של בקבוקי יין משובחים. בקומת המסעדה בור מים עמוק ששימש ככל הנראה מקווה.
הייתה לי שיחה מרתקת עם רומאו אלמלא הייתה ביתו בחדר הלידה כנראה שהייתם מוצאים אותי עדיין יושבת לצידו :)
סניור רומאו סיפר ואני ספגתי היסטוריה...... המטבח הרומאי מבוסס על אוכל לעניים שהיו צריכים לשרוד את המלחמה.
משפחתו של רומאו הייתה  אמידה באופן יחסי ובכל זאת הוא זוכר לספר שבתקופת המלחמה אכלו הרבה שומן ושהשומן הזה היה מה שעזר להם לשרוד.
לעיתים רחוקות הרשו לעצמם בשר זול בעיקר חלקים פנימיים וזנב, לרוב בימי ראשון כשאב המשפחה היה בבית. הוא זוכר את אמא מכינה בוליטו של בשר לתוכו היו זורקים פסטה, את הפסטה היו אוכלים לצהריים ואת הבשר שהתקשה היו מבשלים עם עגבניות לארוחת הערב.
הם גידלו תרנגולת שישנה איתם בחדר זו היתה החייה היחידה שניתן היה למנוע את גנבתה, התרנגולת הטילה ביצים ונתנה בשר.
רומאו מסביר שאנטיפסטי לא נהוג במטבח זה וכי המנה היחידה שהקדימה לארוחה הייתה גבינה קשה וזיתים שחורים עם תפוז. 10 גרם פלפל שהיו קונים היה צריך להחזיק לתקופה ארוכה.
קינוחים גם כן לא נהוגים במטבח זה פרט אולי לצ'מבלה תבול ביין.
רומאו חידד, חיבר והבהיר לי קצוות בנוגע לתפריט הרומאי מאז ועד היום.
בוקר נפלא שעוד אחזור עליו!
 Signore Romeo auguri  per la nascita del vostro nipote Grazie per tutto.ci vediamo  alla prossima volta

ירידה למרתף



מדרגות המרתף
קיר חיצוני
בור המים
  קומת המסעדה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415