יום רביעי, 11 בינואר 2017

חטיף ריזוטו ממכר

יושבת לי על איזה פרוייקט, ברקע ערוץ ALICE ( ערוץ בישול איטלקי) בחצי עין גונבת מבטים מציצה על מה שמכינים 
לא רושמת אבל אוהבת את הרעיון וקמה להכין! לא יודעת מה המתכון שהוא הכין שם כך שזה דומה ובכל זאת שונה.
מזכיר קצת את הארנצ'יני המסורתי  כי בכל זאת יש לנו פה עבודה עם ריזוטו, אבל ללא מילוי למרות שכשחושבת על זה אפשר לעשות שכבת אורז, מילוי ושכבת אורז נוספת.
אחר כך  מצפים בפטרוזליה, פירורי לחם ולמרקם קרנצ'י יותר החלטתי להוסיף פולנטה (קמח תירס), אחר כך תובלים בחלבון ביצה ואופסס לתנור.
בצד בזריזות כי הריי אני כבר רעבה מתה! מחרטטת איזה רוטב של שמנת חמוצה, כפית מיונז לימון ומלח ו.... עכשיו אני רגועה שבעה ויכולה לחזור לפרוייקט שלי :).
ו ALICE חייבת לסיים את מה שאני עושה אז... תרגיעו!

למצרכים 
250 גרם אורז מסוג ריזוטו
15 גרם חמאה
600 מ"ל מים
פטרוזליה קצוצה
פירורי לחם/ קמח תירס ( פולנטה) קמח מצה לפסח
4 חלבונים
50 גרם פרמזן/ פקורינו/ גראנה פאדנה מגורד+ עוד קצת לתערובת של פירורי הלחם
חמאה
מלח
פלפל

לבשל את האורז עם הרבה מים כמו פסטה למה הכוונה?
להרתיח כ600 מ"ל מים להוסיף פנימה מלח ואת האורז
לבשל כ 15 דקות על אש נמוכה עד שהמים נספגים באורז לא עד מצב דייסתי מדי.
לכבות את האש ולתוך האורז להוסיף את החמאה חתוכה לקוביות ופרמזן במקרה הזה של פרמזן כל המרבה הרי זה משובח. לבדוק תיבול ולהוסיף פלפל ומלח במידת הצורך. השתמשתי היום בפקורינו אבל גם פרמזן או גראנה מתאימים או קוקטיל שלהם.
מתקבלת תערובת של אורז רטובה ובצקית אותה יוצקים על נייר אפיה ובעזרת נייר אפיה נוסף משטחים את האורז לשכבה אחידה ומחוברת גובה של 1.5-2 ס"מ נותנים למשטח להתקרר ואחר כך חותכים לקוביות.
את הקוביות מצפים הייטב בתערובת של פירורי לחם, פטרוזליה קמח תירס ופרמזן.
אחר כך תובלים בחלבון טרוף של ביצה. מסדרים בתבנית אפיה ומזלפים מעט שמן זית, אופים בגריל על חום גבוה עד להשחמה משני הצדדים אפשר גם לטגן.

ליד הכנתי רוטב משתי כפות של שמנת חמוצה, כפית מיונז, מיץ מלימון קטן ומלח. כמובן שאפשר להוסיף טעמים אחרים כמו פיקנטי, עירית ועוד....
לכו להכין אם אהבתם אני התאהבתי!


4 תגובות:

  1. פטנט נחמד גם לשאריות של אורז מארוחה קודמת

    השבמחק
  2. נראה נהדר ובטוח טעים ברמות! תודה על המתכון!

    השבמחק

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415