יום ראשון, 18 בדצמבר 2016

חטיף קייל (צ'יפס)

אמא הביאה לי אתמול ערמה של עלי קייל טריים יפייפיה, חוץ ממני אף אחד לא אוכל ת'דברים האלו צריך למצוא דרך להחביא בתוך האוכל וגם אז הבלשים שלי בטח ימצאו אותו.
היום נזכרתי במשהו שנהגנו לעשות במסעדה של האגריטוריסמו מטוגן אומנם ועם עלים אחרים אבל.....למה לא בעצם?
צ'יפס מעלי קייל אפויים בתנור נשמע לי פצצה, החלטתי שנתחיל במנה קטנה לראות מה התגובה, איך ואם זה ירד בגרון.
תוצאה: פיקנטי קריספי עבר טועם מספר אחד חוסל ונתבקשתי להכין עוד!!

לשטוף הייטב את עלי הקייל, לחתוך את חלקם התחתון ולחלק כל עלה באורך לשלוש בערך.
להניח את הקייל הנקי בקערה, מעל שמן זית ולערבב הייטב כך שהעלים יהיו מכוסים טוב בשמן לפזר מעל שומשום, פפריקה מתוקה ושן שום מרוסקת צ'ילי אם אוהבים פיקנטי, לערבב שוב ולהניח בתבנית על נייר אפייה.
לאפות ב 190 מעלות כרבע שעה או עד שהעלים מתקשים ומתייבשים, לוודא בזמן האפייה שמתייבש משני הצצדים ובמידת הצורך להפוך.
טעים וממכר בפעם הבאה כשיצא מהתנור אגרד מעל פרמזן יאמי!!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415