יום ראשון, 24 ביולי 2016

ספגטי ברוטב ארטישוק ולימון spaghetti con carciofi e limone


ספגטי ארטישוק ולימון (אלקרצ'ופי אלימונה)
תמיד אהבתי ארטישוק, כילדה היינו מבשלים אותו במים עם מלח ולימון, יושבים מול הטלויזיה בימי שישי צופים בסרט ערבי מלווים בסיר צלוחית מיונז ובקערה לפסולת העלים ומחסלים ככה בשקט כמה.
באיטליה נתקלתי לראשונה, בבייבי ארטישוק ששולבו בדרכים שונות במטבח המקומי, סגלגלים מעט, פחות שעירים, רכים יותר והרבה פחות קוצניים במשפחה שלנו מבשלים אותם כמעט בשלמותם ברטבי פסטה.
ארטישוק הוא פרח קוצני ולא פרי למרות שנוהגים לקרוא לו כך.
כמעט ולכל איזור באיטליה יש את מנת הארטישוק שלו, ממולא, מטוגן, מבושל או משומר.
מנת ארטישוק מפורסמת שהומצאה על יד יהודי רומא היא הקרצ'ופי אלג'ודיה הארטישוק מטוגן בשלמותו בשמן עמוק וצורתו כצורת פרח פתוח.
מפורסם משומר בצינצנת עם עליו והגבעול הוא הקרצ'ופי אלרומנה מרומא מוצר אהוב על שפים תמצאו כמעט בכל מזווה ביתי באיטליה, יש מי שמשמרים לבד ואחרים שרוכשים מוכן.
ניתן להשיג היום בארץ במשקל בשווקים, בחנויות דליקטסים והאמת היא שגם בחלק מהסופרים.
טעימים מאוד כמו שהם או בתוספת לפסטה, בשר ועוד.... בקיצור מסוג הדברים שכדאי להחזיק בבית.

מצרכים

צינצנת של 285 גרם ארטישוק בשמן 
לימון
מלח פלפל
פטרוזליה קצוצה
שמן זית
שן של שום
וחבילת ספגטי ( אני הכי אוהבת אלקיטרה)
לסנן צינצנת של ארטישוק אלרומנה/ רבעי ארטישוק בשמן לפרוס לרצועות עבות. לטגן את רצועות הארטישוק במחבת עם שמן זית ושן אחת של שום. *מי שרוצה יכל להשתמש בתכולת הצינצנת עם השמן שבה אני מעדיפה שמן זית.
 לגרד פנימה לימון ולהוסיף מיץ מלימון אחד בינוני, לתבל במלח, פלפל ובדקה האחרונה פטרוזליה קצוצה.
לערבב פנימה ספגטי אלדנטה שבושל במים רותחים עם מלח (אלדנטה- מונח המתייחס לרמת בישול הפסטה אלדנטה=על השן פסטה לא מבושלת יתר על המידה).
 לבשל דקה לוודא שהרוטב מכסה הכל ולהגיש.

בתאבון!

אם לא נרשמתם עדיין לקבלת מתכונים בניוזלטר- ניתן לעשות זאת בצדו הימני העליון של הבלוג

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415